Kokaraamat

“Seto Köök, Põlvest Põlve”, 2012

Autorid Laivi Mesikäpp ja Indrek Kivisalu
Raamatu projekti eestvedaja ja väljaandja: MTÜ Setomaa Tulevik

Kokaraamatusse on koondatud valimik Meremäe piirkonna 20. sajandi esimesele poolele omaste traditsiooniliste roogade retsepte koos nende tänapäevaste väljendustega. Nii käivad vana ja uus retsept käsikäes ning jutustavad oma loo - mis oli ja milline on võimalus hoida esivanemate tarkust järeltulevatele põlvkondadele. Retseptid juhatab  sisse põgus pilguheit seto söögi- ja joogikultuuri olemusse 20. sajandi esimesel poolel. Kuigi raamat on eesti keeles,  saab siiski osa ka mahlakast ja väljendusrikkast seto keelest.

„Söögitegemisõ man om kol´asja, midä saa-ai salahuisi tetä´:
silki praati´, kapstaruuga kiitä´ja leibä kütsä´“.

RAAMATU VALMIMISELE PANID OMA ÕLA ALLA:
Piiriveere Liider MTÜ
Food Studio
Setomaa Turismitalo


SETO SÖÖGI KOKARAAMAT MEEDIAS:

14.12.2012 Maaleht kajastab raamatu edu SIIN

30.11.2012 „Seto Köök põlvest põlve“ tunnistati rahvusvahelisel kokaraamatute konkursil „Gourmand World Cookbook Awards” kategoorias „Best Culinary Travel Guide” parimaks Eesti kokaraamatuks. Vt. lk 304-305. Gourmand Awards Winners 2013

27.02.2012 kajastas raamatut Toidutare

22.02.2012 ERR Terevisioon, vaata saadet SIIT

20.02.2012 Maaleht, loe lugu SIIT


KUST SAAB RAAMATUT OSTA:

Setomaal
Setomaa Turismitalost
Obinitsa Muuseumitarõst
Seto Talumuuseumist
Setomaa Turismiinfost
Vana Jüri Seebipoest

Võrumaal
Võru Turismiinfost

Tartus
Eesti Rahva Muuseumist

Tallinnas
Food Studiost
Eesti Vabaõhumuuseumist

Üle Eesti
Hästi varustatud Apollo raamatupoodidest


Turismitalo kontakt & asukoht

telefonil +372 51 61 941

e-postil: seto@setotalu.ee

Üldinfo ja -küsimused, reklaamipakkumised:

e-postil: info@setotalu.ee

Rohkem infot ja broneerimistingimused